Engineering company Rotec robotic fuelling systems developer

Wie zijn wij?

Rotec Engineering B.V. en Rotec Special Projects B.V. zijn engineer bedrijven welke gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde robotica technieken. Wij ontwerpen innovatieve en toonaangevende producten en oplossingen op basis van uw idee of wens. Zowel onze ontwikkelaars als onze technici hebben een zeer uitgebreide technische expertise op het gebied van robotica en 3D vision technology.

Ook voor minder geavanceerde problemen en ideeën kan een deelproject door Rotec een oplossing bieden. Dit door bijvoorbeeld een standaard sensor iets intelligenter te maken met op maat gemaakte software. Ook het bouwen van een machine met enkele functies, bestuurd door een standaard PLC of een op maat gemaakt softwarepakket (simpel of zeer uitgebreid), behoort tot onze mogelijkheden. Natuurlijk zijn wij er ook voor aanpassingen of verbeteringen aan uw bestaande machines.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Het begint altijd met een idee

Een ondernemer die zijn sporen in de robotindustrie ruimschoots verdiend heeft, en een paar ervaren engineers startte Rotec in 2004 . De aanleiding is een idee van een lokale ondernemer om een tankrobot te ontwikkelen. Dit idee is door Rotec  succesvol omgezet in de Tankpitstop. De eerste volautomatische tankrobot ter wereld! Meerdere projecten, waaronder melkrobots en het automatiseren van draaimelkstallen, volgden al snel.

Rotec Engineering B.V. en Rotec Special Projects B.V., beide gevestigd in Emmeloord, zijn  inmiddels uitgegroeid tot een hecht team van ervaren, creatieve en gepassioneerde mensen die alle technische expertise in huis hebben om een idee te automatiseren.

Passie voor robotica is bij Rotec een gezamenlijk goed. In het gehele team is de ontwikkelingsspirit duidelijk voelbaar. De honger naar kennis en de enorme inzet van de medewerkers leidt tot snelle en daadkrachtige oplossingen.

geautomatiseerde tankstations eerste onthulling

Realisatie

Vraagt u zich wel eens af of uw idee gerealiseerd kan worden? Rotec helpt u graag om het te realiseren.

Ieder project bestaat grofweg uit 3 fases: advisering, ontwikkeling en implementatie. De advisering begint met het onderwerpen van een idee aan een haalbaarheidsonderzoek. Op basis van dit onderzoek wordt bekeken of uw idee/wens technisch haalbaar is. Dit onderzoek vormt de basis van ons ontwikkelingstraject en geeft u een zeer goed beeld hoe het ontwikkelingstraject zal gaan lopen, hoe lang  dit zal gaan duren en welke kosten u mag verwachten. Tijdens de ontwikkeling combineren onze medewerkers hun kennis op het gebied van ontwerp, materiaalkunde, productietechnieken, programmeren en technisch tekenen om zo te komen tot een optimaal eindresultaat. Vervolgens start de implementatie fase. Dit start met het bouwen van een prototype om zo het ontwerp te toetsen aan de realiteit. Wanneer onze opdrachtgever het eindresultaat in productie neemt, houdt het voor ons niet op, maar leveren wij een uitstekende ondersteuning om de vaak complexe producten en specialistische kennis op een zo goed mogelijke wijze over te brengen op de monteurs die de systemen gaan bouwen en onderhouden in het veld.

Iedere fase wordt uitvoerig besproken en geëvalueerd. Wij vinden het belangrijk dat een product tot stand komt in nauwe samenwerking met de klant. Wij hebben uw input hard nodig om onze expertise zo volledig mogelijk te kunnen toepassen voor het ontwikkelen van uw product. Bij ons geen lange, ingewikkelde rapportages en brede overlegstructuren, maar korte en heldere uitwerkingen. Altijd met één vast contactpersoon.

Werkgelegenheid

Volgens gedeputeerde Jan-Nico Appelman zijn de doelstellingen van de TMI-regeling bij Rotec ruimschoots overtroffen: “Niet alleen zijn door dit bedrijf prachtige innovaties gerealiseerd, ook de werkgelegenheid heeft een grote impuls gekregen”

Jan-Nico AppelmanGedeputeerde economie Provincie Flevolandwww.flevoland.nl
European Union Logo