Automatiseren is een passie

Met trots presenteren wij u een greep uit onze projecten. Helaas kunnen wij u niet alles tonen. Veelal bevinden projecten zich in een geheimhoudingsfase of delen wij geen informatie uit respect voor de belangen van onze opdrachtgevers. Onze projecten richten zich altijd op automatiseren en robotiseren in combinatie met 3D vision technology. Dit kunnen eigen projecten zijn of samenwerkingsverbanden met derden. Samenwerkingsverbanden kunnen een gezamenlijke participatie zijn in een project, maar wij ontwikkelen ook puur voor de opdrachtgever waarbij alle patenten en uitkomsten bij onze opdrachtgever liggen. Samenwerking moet voor Rotec altijd winst opleveren ten gunste van alle betrokken partijen. Alleen dan is een goed resultaat op de lange termijn haalbaar. Wilt u iets laten automatiseren of wilt u informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

automatiseren van brandstof tanken voor trucks

Geautomatiseerd truck tanksysteem

Met onze ervaring opgedaan tijdens het Tankpitstop project leggen wij de lat nu nog hoger. Het automatiseren van tanken voor rigid dump trucks,  trucks met laadvermogens tot 400 ton, in extreme omstandigheden en een vuile omgeving. Het doel: een veilig, efficiënt en milieuvriendelijk tankproces. Belangrijke doelstellingen waaraan Rotec Special Projects zich wil binden……….

automatiseren personenvoertuigen tanken

Geautomatiseerd auto tanken

Tijdens een bedrijfsbezoek aan Rotec ontstond bij de heer N. van Staveren (eigenaar en directeur van de firma Van Staveren) de vraag waarom wij auto’s nog altijd met de hand tanken als dit ook geautomatiseerd zou kunnen. Voor Rotec Special Projects reden genoeg om dit serieus te onderzoeken. In nauwe samenwerking met Van Staveren ontstond hieruit de eerste werkende tankrobot voor personenauto’s.

Melkrobot melkt koeien met voordelen voor het dier en de boer

Vrijwillig melksysteem

Voor één van onze opdrachtgevers heeft Rotec Engineering een revolutionair gerobotiseerd melksysteem ontwikkeld. Het gestelde doel: een product dat onze opdrachtgever in één keer zou onderscheiden van de concurrentie. Dit resulteerde in een uniek idee om de koeien niet van de zijkant maar vanaf de achterzijde te melken……….

Draaimelkstal automatisering voor onze opdrachtgevers

Draaimelkstal automatisering

Mastitis is een ontsteking van de melkklier in de spenen van een koe. Dit is het meest voorkomende gezondheidsprobleem op melkveebedrijven. Mastitis is een zeer pijnlijke aandoening en vermindert de melkafgifte. Om deze infectie te voorkomen, worden na het melken de spenen handmatig behandeld met een bacteriedodend middel. Rotec Engineering was verantwoordelijk voor de automatisering van dit proces langs een draaimelkstal……….